Lingerienet

Volg de nieuwste trends en collecties in lingerie, badmode en nachtmode voor zowel dames, heren als kinderen via Lingerienet.

 
 
> Home > Merken > Dames > Corsetterie > Björn Borg > Björn Borg en Robyn lanceren genderneutrale collectie RBN
prev next

Björn Borg en Robyn lanceren genderneutrale collectie RBN

Het Zweedse sportmodemerk Björn Borg gaat deze lente een samenwerking aan met de internationale popzangeres Robyn, die tevens een modeicoon is. Samen lanceren ze een exclusieve unisex capsulecollectie, waarin edgy sportkledij en street style samenkomen. 


Robyn, styliste Naomi Itkes en het designteam van Björn Borg, dat geleid wordt door Mija Nideborn, staken de koppen bij elkaar voor het ontwerp van RBN. Robyn en Naomi groeiden beiden op in Zweden en vroegen zich voor deze collectie af “wat het betekent om Zweeds te zijn”. Met deze vraag als vertrekpunt, ontstond de moderne, genderneutrale capsulecollectie.

 

Ook enkele van Robyn’s persoonlijke favoriete modeitems dienden ter inspiratie, net als enkele stukken uit het Björn Borg archief van de jaren ’80. Zowel fleece hoodies, polo’s en trainingspakken als ondergoed en sokken zijn te vinden in de collectie.
 Het grafisch ontwerp en het logo van de collectie zijn dan weer tot stand gebracht door modeontwerper Anders Haal en zijn een knipoog naar referenties uit de sport- en muziekwereld. 

 

Robyn vertelt: “RBN weerspiegelt mijn liefde voor street style en hoe zich dat uit in de jongerencutuur. De collectie is geïnspireerd op mijn eigen favoriete modeitems doorheen de jaren. Het leek me cool om kleding te ontwerpen die ik zowel kan dragen om te gaan lopen als om uit te gaan." De collectie omvat 23 kledingstukken in uiteenlopende kleuren.

 

Mija Nideborn, Hoofd Vormgeving bij Björn Borg, geeft aan dat de RBN collectie duidelijk omvat waar Björn Borg voor staat: een hedendaagse versmelting van sportkleding en mode. "Het is de creatieve visie van Robyn, gemengd met de DNA van ons merk, die dit resultaat mogelijk maakt", aldus Mija Nideborn.

 

Je kan de collectie vinden in de lingeriespeciaalzaak vanaf half februari. Benieuwd welke winkel Björn Borg verkoopt? Bekijk het hier.   

 

 

 

 

 

    
Store
locator
Zoek
een
winkel
Schrijf je in
op onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte