Lingerienet

Volg de nieuwste trends en collecties in lingerie, badmode en nachtmode voor zowel dames, heren als kinderen via Lingerienet.

 
 
> Home > Nieuws > Collecties > Calida lanceert capsule T-shirt-collectie met New Yorkse illustrator
prev next

Calida lanceert capsule T-shirt-collectie met New Yorkse illustrator

Het bekende 100% NATURE T-shirt van Calida krijgt deze herfst een make-over. In samenwerking met Amber Vittoria uit New York lanceert Calida een artistieke capsule T-shirt-collectie onder de naam Destination Nature, waarbij drie nieuwe 100% NATURE T-shirts zijn ontworpen. De prints die door de New Yorkse ontworpen zijn, interpreteren het verhaal achter de duurzame T-shirts op een creatieve manier. 


Het recycleerbare 100% NATURE T-shirt van het Zwitserse merk Calida vertelt een eigen verhaal: het shirt is gecertificeerd met de onafhankelijke MADE IN GREEN by OEKO-TEX®- en Cradle to Cradle Certified™-labels. Cradle to Cradle Certified™ vertegenwoordigt recycleerbare producten, wat betekent dat hun materialen hergebruikt kunnen worden in een doorlopende biologische cirkel. In tegenstelling tot bij normale recycling zijn de productie, het gebruik en de recycling van deze producten zo ontworpen dat de kwaliteit van het materiaal intact blijft voor een langere tijd. 

 

Amber Vittoria neemt nu de taak op zich om dit verhaal in een creatief jasje te steken. “Amber Vittoria heeft een speciale manier waarop ze naar dingen kijkt, dus ze past perfect bij Calida”, aldus Janine Weiz-Bühler, Director Brand & Product van Calida. “Door middel van body positivity, duurzaamheid en female empowerment staat Amber voor de nieuwe generatie van sterke vrouwen waar wij bij Calida ook een band mee hebben.” Amber zelf: “Het verhaal achter de T-shirts inspireerde me meteen. Duurzame benaderingen in de mode-industrie moeten onze toekomst zijn, net zoals hoe we mode gaan consumeren.” 

 

Het resultaat is een capsule collectie met drie gesigneerde T-shirts (elk €49,90):

 

Het eerste ontwerp heet ‘schoonheid van de natuur’ en herinnert ons eraan dat we allemaal deel uitmaken van een groter natuurlijk ecosysteem. De illustratie is voorzien van het Calida-logo met een kleine neus en ogen. Dit T-shirt is ook verkrijgbaar in grijs voor heren. Het tweede ontwerp, ‘mens door de natuur gebouwd’, is geïnspireerd op het feit dat mensen bestaan uit een cocktail van natuurlijke elementen. Om dit te vertegenwoordigen, is de huid van het figuur in de afdruk bezaaid met bloemen en botanische elementen. Het derde ontwerp, ‘afhankelijk van de natuur’, weerspiegelt onze afhankelijkheid van grondstoffen en natuur door middel van een figuur die fruit draagt.

  

Calida is toegewijd aan het produceren van duurzame producten voor vrouwen, mannen en kinderen die perfect passen, prettig zijn om te dragen en die met elkaar gemixt kunnen worden om te matchen met de individuele stijl van de klant. Shop de dagkleding, nachtkleding, loungewear en gebreide kleding van Calida in deze winkels.

 

    
Store
locator
Zoek
een
winkel
Schrijf je in
op onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte