Lingerienet

Volg de nieuwste trends en collecties in lingerie, badmode en nachtmode voor zowel dames, heren als kinderen via Lingerienet.

 
 
> Home > Nieuws > Collecties > Duurzaam linnen met zuiderse vibes: dit is LFDL
prev next

Duurzaam linnen met zuiderse vibes: dit is LFDL

La Fabbrica del Lino (afgekort als LFDL) is een Italiaans kwalitatief merk dat, zoals de naam al verklapt, expert is in linnen. 

 

Het bedrijf is gesitueerd in Carpi (Bologna) en maakte oorspronkelijk enkel huishoud- en bedlinnen. Vijftien jaar geleden kwam daar verandering in en vonden ook fashionista’s er een aanbod, dankzij de prêt-à-porter modelijn in “lino lavato”, Italiaans voor “gewassen linnen”. 

 

Linnen zit in het DNA van het bedrijf, maar wist je al dat het hier om volledig natuurlijk materiaal gaat? De geweven draad waarmee de stof gemaakt wordt, is namelijk de natuurlijke vezel vlas. 

 

Hoewel linnen al eeuwen bestaat, is het de laatste jaren opnieuw helemaal hip en trendy. Het is namelijk een duurzaam én zeer stevig materiaal. Door de combinatie van dit milieuvriendelijke aspect én de stijlvolle snitten van de jurken, trekt LFDL ook de aandacht van fashionista’s.

 

Naast de basiscollectie is er ieder seizoen een fashioncollectie, beide in twaalf kleuren afhankelijk van de trends op dat moment. Het maatbereik gaat van XS tot XXL. Prijzen liggen tussen de €95 en €200.

 

Of we deze zomer op reis kunnen gaan, is niet zeker. Wat wél zeker is, is dat je met deze items binnen en buiten de landsgrenzen voor klasse kiest. Lekker luchtig en fris voor een zomer vol draagplezier!

 

Koop jouw jurk op één van deze adressen.

 

    
Store
locator
Zoek
een
winkel
Schrijf je in
op onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte