Lingerienet

Volg de nieuwste trends en collecties in lingerie, badmode en nachtmode voor zowel dames, heren als kinderen via Lingerienet.

 
 
> Home > Nieuws > Collecties > Empreinte lanceert innovatieve kantcollectie met de expertise van Sophie Hallette
prev next

Empreinte lanceert innovatieve kantcollectie met de expertise van Sophie Hallette

Dankzij haar passie voor mooie materialen, talrijke bestsellers en een buitengewone kennis van naadloze lingerie innoveert Empreinte opnieuw met ALLURE. Terwijl Empreinte vorig jaar haar expertise toonde in een sportcollectie voor grote cups, vernieuwt het label nu met een kanten lingeriecollectie met Leavers-kant.


Voor deze lingeriecollectie werkte Empreinte drie jaar lang intensief samen met kantspecialist Sophie Hallette om de meest zeldzame kant, de Franse “Leavers-kant”, natuurlijk te laten meerekken zonder dat het beschadigd raakt. Nu meer dan ooit floreert expertise en vakmanschap, want we snakken naar zekerheid en houvast in deze onzekere tijden.


Deze fijne kant wordt al meer dan 200 jaar lang geweven op Leavers-weefgetouwen in de befaamde ateliers van Sophie Hallette in het Noord-Franse stadje Caudry. De Franse savoir-faire waarbij nog veel handwerk bij komt kijken, wordt er doorgegeven van generatie op generatie. De precisie waarmee ze tewerk gaan, vormt een grote inspiratiebron voor veel ontwerpers van haute-couture zoals Yves Saint-Laurent en Dior.


ALLURE vormt een knap technisch hoogstandje, want nooit eerder werd deze frivole kant gebruikt voor naadloze lingerie. De Leavers-kant wordt hoofdzakelijk ontworpen voor kleding, maar na veel research zijn Empreinte en Sophie Hallette erin geslaagd om de kant te mouleren zodat het de natuurlijke vorm van de borst aanneemt.


ALLURE is een collectie met hoog cocoongehalte. De sportief chique toets in de afwerking geeft de kant de aandacht die het verdient. De beha, slip en shorty met hoge taille bestaan in twee kleuren: zwart en jade. Als aanvulling op de lingerie werd ook een nonchalant vallende broek uit velours en kanten haltertop aan de collectie toegevoegd.


Het contrast tussen de aaibaarheid van de wijde broek en de frivole kant vormt een mooi en elegant silhouet met sobere uitstraling. Stuk voor stuk troeven voor gezellig comfort door de zachte materialen. Zalig om thuis te dragen of stijlvol voor buitenshuis. Een sterke aanvulling op jouw knusse garderobe. 

 

Je shopt het merk Empreinte in deze lingeriezaken.

    
Store
locator
Zoek
een
winkel
Schrijf je in
op onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte