Zoek  NL / FR
Lingerienet

Volg de nieuwste trends en collecties in lingerie, badmode en nachtmode voor zowel dames, heren als kinderen via Lingerienet.

 
 
> Home > Nieuws > Collecties > Hoe kies je je eerste beha?
prev next

Hoe kies je je eerste beha?

Je kijkt er als meisje naar uit of je stelt het zo lang mogelijk uit: je eerste behaatje... Maar hoe kies je nu best de juiste beha? We stelden de vraag aan enkele specialisten en helpen je bij je keuze.

 

1. Neem de juiste maat

Alles begint bij de juiste maat van de beha. In de tabel zie je hoe je precies de juiste maat neemt. Zowel de bovenwijdte als de onderwijdte zijn van belang. Met de bovenwijdte bepaal je de cupmaat, met de onderwijdte de omtrek. Zorg ervoor dat je meetlint overal op dezelfde hoogte zit. Meet zonder speling maar ook niet te strak.

De schema's zijn richtlijnen voor het meten van je maat. Mocht je toch twijfelen, vraag advies in een lingeriespeciaalzaak.

 


2. Kies het juiste model

Er zijn een drietal modellen die in aanmerking komen als eerste beha.

De crop top of sporttop is een kort topje voor zeer jonge meisjes die nog geen of zeer kleine borstjes hebben.

De padded triangle beha of voorgevormde driehoek is voor meisjes met beginnende borsten die al iets van steun willen. Ideaal voor onder ballet- of turnpakjes bijvoorbeeld of wanneer een onderhemdje alleen niet meer volstaat.

De padded bra is geschikt voor meisjes die een A-cup hebben en steun wensen. Een beetje padding helpt ook voor het zelfvertrouwen. Teveel padding kan dan weer een negatief effect hebben, omdat het verschil te groot is wanneer de beha uit is.

Beugelbeha's zijn niet de beste optie voor een eerste behaatje. De beugel kan het (snel)groeiende lichaam immers gaan irriteren.


3. Tijdens het passen

Wanneer je een beha past, doe je dit best op het wijdste oogje. Na verloop van tijd wordt een beha wijder en dan kun je die nog een oogje strakker zetten.

 

4. Onderhoud

Let altijd goed op de wasinstructies die in de beha vermeld zijn. Deze geven aan hoe je het behaatje het langst mooi houdt. Steek de padding nooit in de wasmachine.

    
Store
locator
Zoek
een
winkel
Schrijf je in
op onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte