Zoek  NL / FR
Lingerienet

Volg de nieuwste trends en collecties in lingerie, badmode en nachtmode voor zowel dames, heren als kinderen via Lingerienet.

 
 
> Home > Nieuws > Collecties > Kantwerk van Calais op zijn best met Lise Charmel
prev next

Kantwerk van Calais op zijn best met Lise Charmel

We dragen het allemaal graag maar van waar komt het nu juist? Kant is voor veel vrouwen de puurste vorm van finesse en elegantie. Met de juiste snit, afwisselende transparantie en een fris kleurenpalet voel je je in een mum van tijd als een godin. Lise Charmel gebruikt ondermeer kant van Calais en zet daardoor je vrouwelijkheid nog eens extra in de verf. De reeks Charme Estival, deze zomer verkrijgbaar in de winkels, is hiervan een mooi voorbeeld. Een ideaal bruidslingeriesetje overigens!


Wat is nu juist kant van Calais?
Het maken van kant op zich is een oude ambacht. De kant van Calais kent zijn oorsprong in Engeland. Als gevolg van een periode van economische en sociale onrust en van het protectionisme van de Franse markt (wet van april 1816) besloten sommige tulefabrikanten naar het Europese vasteland te trekken. Ze vestigden zich vooral in de buurt rond Calais (Douai, Lille, Saint Quentin en Rouen). Om dezelfde kwaliteit te leveren als het handgemaakte werk van vroeger maakt men nu gebruik van Leavers-weefgetouwen. Deze zijn uniek in de wereld en worden met veel zorg onderhouden. Het Kant- en Modemuseum in Calais is het grootste museum van kant waar je deze weefgetouwen kan ontdekken. Kant is niet alleen onmogelijk weg te denken in lingerie maar ook in haute couture is het een onmisbaar element.

 

Het is impressionant om te zien hoe deze grote monumentale gietijzeren weefgetouwen zo’n elegante, uitzonderlijke stof produceren. 

 

Hou dit museum zeker in je achterhoofd als je in de buurt. Zoek je een lingeriewinkel die Lise Charmel verkoopt, klik dan hier.

 

    
Store
locator
Zoek
een
winkel
Schrijf je in
op onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte