Lingerienet

Volg de nieuwste trends en collecties in lingerie, badmode en nachtmode voor zowel dames, heren als kinderen via Lingerienet.

 
 
> Home > Nieuws > Collecties > Om deze redenen maakt zwemmen gelukkig!
prev next

Om deze redenen maakt zwemmen gelukkig!

Wie regelmatig zwemt, kent vast het fijne gevoel dat je overhoudt na een training. Zwemmen stimuleert de aanmaak van endorfine en zodra je onder water bent is al het geluid om je heen verdwenen en dat werkt ontspannend. Hieronder doen we de voordelen van zwemmen uit de doeken en presenteren we de Sculpture lijn van Speedo waarmee je je als een vis in het water voelt.


Mens sana in corpore sano 

Zwemmen in zowel de ochtend als later op de dag kent zijn voordelen. Door ’s ochtends te gaan zwemmen stimuleer je de aanmaak van testosteron, wat het spierherstel bevordert. Zwemmen in de namiddag of avond, bijvoorbeeld na een drukke werkdag, zorgt ervoor dat je alle inspanningen van de dag los kunt laten en makkelijker kunt ontspannen.

 

Een goede workout

Wist je dat het aantal calorieën dat je verbrandt afhangt van de soort zwemslag? 30 minuten constant zwemmen is voldoende voor het verbranden van 200 tot 300 calorieën, terwijl de borstcrawl op een hoog tempo al binnen een halfuur 404 calorieën verbrandt! Een halfuur de schoolslag komt op 367 calorieën en met de rugslag verbrand je er 257.

 

Naast het verbranden van caloriëen, versterk je met zwemmen ook je lichaam en spieren en vergroot je je flexibiliteit. Het water neutraliseert de zwaartekracht, waardoor je gewichtloos wordt en je gewrichten een welverdiende break ervaren. 

 

Mentaal welzijn

Ook voor de geest is zwemmen voordelig: door de endorfine die je lichaam aanmaakt wordt je gemoedstoestand beter. Zwemmen vermindert bovendien ook de pijnwaarneming en bevordert het welzijnsgevoel. 

 

Als een vis in het water met Speedo

Het bekende badmodemerk Speedo heeft voor SS19 de Sculpture lijn uitgebracht, waarbij materiale en visuele troeven samenwerken om je silhouet te flatteren. Alle Speedo Sculpture badpakken hebben verborgen borstondersteuning, tummy-controle en body-shaping materiaal voor een comfortabele, coriggerende pasvorm en een zelfvertrouwenboost. En geef toe, ook naast het zwembad mag dit badpak gezien worden. Verschillende modellen met diverse prints zijn beschikbaar, zie hierboven onze selectie.

 

Benieuwd waar je Speedo kan vinden in de Benelux? Check het hier.

 

    
Store
locator
Zoek
een
winkel
Schrijf je in
op onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte