Lingerienet

Volg de nieuwste trends en collecties in lingerie, badmode en nachtmode voor zowel dames, heren als kinderen via Lingerienet.

 
 
> Home > Nieuws > Collecties > Period panties to the rescue: de opmars van menstruatieslips
prev next

Period panties to the rescue: de opmars van menstruatieslips

Maandelijks zitten wij vrouwen met zweet, soms tranen en behoorlijk wat bloed. Maar wist je dat maandverband, tampons en zelfs menstruatiecups lang niet meer het enige zijn dat ons vrouwen begeleidt doorheen deze ‘periode’? Aanschouw: menstruatielingerie!

 

Recent onderzoek (april 2021) van het lingeriemerk DIM wees uit dat 60% van de Belgische vrouwen hun levensstijl aanpast tijdens hun maandstonden en dat maar liefst 70% van de Belgische vrouwen nog steeds angst heeft om door te lekken wanneer ze ongesteld zijn. Bijna de helft, 4 op 10, geeft ook aan maandstonden storend te vinden en slechts een kleine minderheid ervaart er positieve gevoelens bij. Period panties to the rescue: ze zijn comfortabel, lekbestendig, duurzaam én - op lange termijn - goed voor de portemonnee. 

 

DIM is een van de merken die met menstruatieondergoed op de proppen komt. De menstruatieslip van DIM is gemaakt uit een absorberend zacht katoen en geeft dankzij de speciaal ontwikkelde stof de hele dag door een droog gevoel. De dubbele laag stof dient als ultra-absorberende spons en voorkomt lekken. Het buitenmateriaal neutraliseert dan weer de geurtjes. Bovendien is er de keuze tussen een medium of heavy flow panty. Met de menstruatieslip wil het Franse lingeriemerk DIM vrouwen zorgeloos én comfortabel door hun menstruatie helpen.  


Milieuvriendelijk menstrueren

Met 74% zijn maandverbanden veruit het meest populair bij Belgische vrouwen, gevolgd door inlegkruisjes (41%) en tampons (40%). Bovendien gooien we als Belg in de loop van ons leven gemiddeld 10.000 tampons en/of maandverbanden weg, wat gelijk staat aan zo’n 60 kilo afval per gebruikster. De aarde doet er maar liefst 800 jaar over om al deze traditionele menstruatieproducten te verwerken. Menstruatieslips zijn perfect herbruikbaar en dus een goed alternatief. Na gebruik dient de draagster ze even uit te spoelen onder koud water en vervolgens te wassen op 30°C. 

 

Ook het Spaans technisch lingerielabel Cocoro, met ontwerp en productie in Barcelona, zet zich in voor het welzijn van vrouwen. Het merk biedt een gamma ademende en herbruikbare menstruatieslips, die zowel het bloed tijdens de maandstonden als witverlies en licht urineverlies absorberen. Hiermee wilt het bedrijf, dat al enkele awards won, een feministische en eco-vriendelijke oplossing bieden voor de behoefte die 4 tot 7 dagen in de maand gedurende 40 jaar voorkomt in het leven van meer dan de helft van de populatie.

 

Het Spaanse merk, dat bovendien anti-allergeen, veganistisch, goedgekeurd door PETA én recycleerbaar is, won al verschillende awards. Elk product kan 5 jaar gebruikt worden, 60 keer gewassen worden en verschijnt in een eco-vriendelijke verpakking. Het label Cocoro werkt samen met organisaties die streven naar het einde van menstruatiearmoede én neemt deel aan de Fashion Revolution, die ervoor zorgt dat werknemers in fatsoenlijke omstandigheden kunnen werken.

 

Onlangs lanceerde ook Chantelle een eerste collectie fashionable, comfortabele en betaalbare menstruatieslips. Alles daarover lees je hier.

 

Probeerde jij het al eens uit? Laat ons hier weten wat je ervan vond.

    
Store
locator
Zoek
een
winkel
Schrijf je in
op onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte