Lingerienet

Volg de nieuwste trends en collecties in lingerie, badmode en nachtmode voor zowel dames, heren als kinderen via Lingerienet.

 
 
> Home > Nieuws > Collecties > Van diepe cups en grote maten
prev next

Van diepe cups en grote maten

Het straatbeeld liegt er niet om: het aantal vrouwen met een zwaardere boezem neemt toe, ook bij jongere dames. Dit heeft al heel wat veranderingen met zich meegebracht. De gespecialiseerde lingeriemerken die vroeger uitsluitend stonden voor functionele lingerie, beseffen al lang dat het oog ook wat wil. Bij hen blijft functionaliteit topprioriteit maar doet het niet langer onder voor modetrends.

Onder de noemer “grote maten” vallen heel verschillende specialisaties. Zo zijn er merken zoals Freya, PrimaDonna Twist en de D+ Specialist Panache die jeugdige modellen met kleuren en prints ontwikkelen voor meisjes met diepe cups maar kleine omtrekken. Er is Dacapo die vooral gladde beha’s met weinig kant brengt en een ontzettend groot maatbereik van A tot I cup en tot omtrek 135 heeft. Dacapo biedt dus ook de grote omtreksmaat met een A-cup. Bij SYL van Sylvia Lammers gaat het dan weer over plus size lingerie en dan is er ook nog de sensuele Franse lingerie met kant van Empreinte, of Rosa Faia, Secret d’Eva en PrimaDonna voor een meer volwassen publiek met grote cupmaten.

De vorm van elke vrouw is uniek maar wie toch wil veralgemenen, mag met zekerheid zeggen dat er de voorbije tien jaar een maatverschuiving heeft plaatsgevonden. De grote maten van toen worden de nieuwe “gewone” maten.

“Tien jaar geleden was de meest verkochte maat 90B terwijl het nu 95C is”, vertelt Yves Cornelissen van Panache. Volgens Isabelle Bracke van Freya zijn maten als de Franse 80 of 85 E-F bij tieners echt geen uitzonderingen meer, en is het huidige fenomeen vooral een kleine omtrek met een diepe cupmaat.

Doordat het publiek verjongt en toeneemt, verdwijnt ook het schaamtegevoel van een zware boezem. Dat bewijst de populariteit van push-ups en voorgevormde beha’s bij meisjes met diepe cups. Niet alleen om aan de vraag te kunnen voldoen, maar ook om nekpijn, rugpijn en andere kwalen te vermijden, distantiëren gespecialiseerde lingeriezaken zich van ketens door ook beha’s voor diepe cups aanbieden. Want hoe fijner het lichaam en hoe zwaarder de cup, hoe meer de beha zelf moet doen en hoe gespecialiseerder de beha.

Functionaliteit mag dan hoog in het vaandel gedragen worden, deze gespecialiseerde lingeriemerken voor grote maten doen er alles aan om het aanbod voor deze vrouw net zo veelzijdig en modieus te maken zodat ook zij een ruime keus heeft voor elke gelegenheid.

Enkele gouden tips van de lingeriespecialist:
-    De ondersteuning komt vanuit de omvang en niet vanuit de schouderbandjes.
-    Zorg ervoor dat het rugstuk perfect horizontaal zit. Gaat het rugstuk naar boven, dan is de cupmaat te klein. Het rugstuk moet ook strak zitten, want anders kan het nooit voldoende steun geven.
-    Wanneer de schouderbandjes in de huid snijden, dragen ze te veel gewicht van de borst. Dit komt omdat de rugband zijn functie niet vervult en je een kleinere omtreksmaat nodig hebt.
-    Steek de armen in de lucht wanneer je een nieuwe beha past. Als er ruimte ontstaat tussen je lichaam en de onderband/cups, dan heb je een kleinere rugmaat of een grotere cup nodig.

    
Store
locator
Zoek
een
winkel
Schrijf je in
op onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte