Lingerienet

Volg de nieuwste trends en collecties in lingerie, badmode en nachtmode voor zowel dames, heren als kinderen via Lingerienet.

 
 
> Home > Nieuws > Tips > Aanrader: expo PiKANT, het onthullende verhaal achter kant
prev next

Aanrader: expo PiKANT, het onthullende verhaal achter kant

Kleren maken de man en de vrouw, dat is al eeuwenlang zo. De laatste vijf eeuwen heeft kant daarin een grote rol gespeeld. Wist je dat Vlaanderen het kloppende hart van de kantindustrie is? Dat kant eeuwenlang hét ultieme luxeproduct was? En dat er ook kapers op de kust zijn? Nog tot 3 november doet expositie PiKANT de hele kanten cultuurgeschiedenis uit de doeken...

 

Drie grote thema’s worden aan elkaar geklost en verhaald dankzij de audioguide, ingesproken door de curator van PiKANT en het hoofd van de kanselarij van The Phoebus Foundation, Katharina Van Cauteren. Meer dan een tentoonstelling, is PiKANT een ervaring waarbij elke bezoeker betrokken wordt. Waan je terug in de tijd met de drie overkoepelende thema’s: ‘kant als levensdraad’, ‘pikant kant’ en ‘kant als kunst’. 

 

The Phoebus Foundation geeft het Waterkasteel van Moorsel een extra laag magie door zowel vanbinnen als vanbuiten alles rond kant(klossen) te doen draaien. Je leert er kanten kledij en accessoires kennen als ware statussymbolen, duurzaam doorgegeven van moeder op dochter of van vader op zoon. Je ontdekt er hoe kant van onderkleding naar bovenkleding evolueerde, en weer terug. Én je ziet welke rol het familiebedrijf Van de Velde, bekend door onder meer Marie Jo, PrimaDonna en Andres Sarda, daarin speelde.

 

Maar kant doet vooral denken aan dat uitdagende randje aan je lievelingsslip of -beha. Ondergoed krijgt daarom ook een belangrijke plaats in de expo. Wist je bijvoorbeeld dat witte onderhemden lang een statussymbool waren? En dat vrouwen pas sinds de 19de eeuw slipjes dragen?

 

De lingerie wordt pas echt PiKANT als je naar de kelderverdieping van het gebouw gaat, waar vintage auto’s en speelse, sexy setjes zorgen voor een spannende interactie. Kant wordt beschreven als het snoepje dat je jezelf of je verleider gunt. Ga het verhaal van dit snoepje nog vóór 3 november ontdekken.

  

Praktisch

Waar: Orangerie van het Waterkasteel, 9310 Moorsel (deelgemeente van Aalst)

Wanneer: tot 3 november 2019, elke dag van 11u tot 18u

Tickets: hier 

    
Store
locator
Zoek
een
winkel
Schrijf je in
op onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte