Lingerienet

Volg de nieuwste trends en collecties in lingerie, badmode en nachtmode voor zowel dames, heren als kinderen via Lingerienet.

 
 
> Home > Nieuws > Tips > Lingeriezaak ROSMODE viert 65 jaar en blikt terug
prev next

Lingeriezaak ROSMODE viert 65 jaar en blikt terug

Rosmode, een speciaalzaak in Amstelveen (NL) met lingerie, badmode én bovenmode viert deze week feest! De winkel bestaat al sinds 1957 en blaast nu dus 65 kaarsen uit, met de tweede generatie aan het roer. 

 

Wie is Rosmode?

Voor veel Amstelveners is Rosmode een begrip. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat de familie Ros 65 jaar geleden de deuren opendeden van hun winkel aan de Rembrandtweg. Niet lang daarna, in 1959, zijn er nog 2 winkeltjes bijgekomen en in 1960 kwam er een groot filiaal bij in het gloednieuwe winkelcentrum, het huidige Stadshart Amstelveen. 

 

Familiebedrijf 

Zo’n 35 jaar geleden namen zoon Jos en zijn vrouw Michelle het bedrijf over. Michelle werkte hier toen al enige tijd. Ze is geboren in Engeland en kwam na haar opleiding tot stoffeninkoopster, bij het befaamde warenhuis Liberty, naar Nederland. Jos hield de boot nog even af en stond niet meteen te trappelen om samen met zijn moeder het bedrijf voor te zetten. Na een loopbaan bij verschillende agenturen in België hakte hij alsnog de knoop door om het succes van het bedrijf voort te zetten. 

 

Powervrouw 

Michelle is vol lof over haar schoonmoeder. ”Ze was eigenlijk één van de eerste powervrouwen. Mijn schoonvader is jong overleden, waarna ze er ineens alleen voor stond. Toch heeft ze de winkel al die tijd, met succes, draaiende gehouden. Dat komt omdat ze goed begreep wat klanten wilden en hen daarin tegemoet kwam”, aldus Michelle. De oude mevrouw Ros (bijna 94 jaar) is nog steeds erg geliefd en bekend in Amstelveen. Jos: “Ze kan nog nauwelijks over straat zonder door allerlei mensen aangesproken te worden voor een praatje.” Zelf hebben ze nog geen concrete plannen om te stoppen of de winkel over te dragen. Ze hebben het voorlopig nog te veel naar hun zin. 

 

Feest 

Dit weekend wordt het jubileum uitgebreid gevierd. Zaterdag 30 oktober 2021 vanaf 11.30 uur is het feest in de winkel, compleet met mannequins en een cocktailbar. Klanten worden van harte uitgenodigd samen met Jos en Michelle te proosten op de afgelopen 65 jaar. 

 

Speciaal voor deze gelegenheid krijgen klanten het gehele weekend een waardebon ter waarde van € 25 bij een besteding van minimaal € 100. Jos: “Op deze manier vieren we dit mooie jubileum samen met onze klanten. Zonder hen waren de afgelopen jaren zeker niet zo mooi en bijzonder geweest.”

 

Merken die er te vinden zijn, zijn Marccain , Aubade, PrimaDonna, liu jo, maar ook Essentiel Antwerp, Ugg, Stand Studio, Cambio, Studio copenhagen, en ga zo maar door! Meer over de winkel lees je op onze store locator.

 

    
Store
locator
Zoek
een
winkel
Schrijf je in
op onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte