Lingerienet

Volg de nieuwste trends en collecties in lingerie, badmode en nachtmode voor zowel dames, heren als kinderen via Lingerienet.

 
 
> Home > Nieuws > Tips > The Diversity Catwalk: iedereen vol vertrouwen in lingerie
prev next

The Diversity Catwalk: iedereen vol vertrouwen in lingerie

Bodypositity catwalks zijn bekend van in New York, Milaan, Londen, Parijs, Berlijn,… Deze dienen om mensen te inspireren zichzelf graag te zien en een signaal af te geven om mensen te accepteren zoals ze zijn. Ook in België en Nederland krijgt dit type catwalk een groeispurt...

 

Op zaterdag 7 augustus vindt op de Grote Markt in Hasselt de 3e editie van “The Diversity Catwalk” plaats. Een 30-tal mensen zal er in lingerie paraderen om bodypositivity te promoten. Het doel van deze catwalk? Laten zien dat, ongeacht maat, lengte, leeftijd, kleur, gewicht, achtergrond, beperking, geaardheid, … iedereen het recht heeft om aanvaard te worden zoals hij is.

 

De diversity catwalk is een onderdeel van “The Diversity Project”, dat begin 2019 werd opgericht door Sharon Grobben, een curvy model en influencer uit de Kempen. Het project wil komaf maken met labels die mensen maar al te vaak op anderen plakken.

 

Positief ingestelde supporters zijn welkom om de defilerende dames en enkele heren aan te moedigen. Voor de meeste deelnemers is het de eerste keer dat ze zoiets doen en voor sommigen ook een grote stap in een verwerkingsproces van aanvaarding.

 

Praktisch

  • Deelnemen? Geïnteresseerde deelnemers kunnen zich nog melden via mail naar thediversitycatwalk@gmail.com
  • Wanneer? 7 augustus om 15u, verzamelen vanaf 14u.
  • Waar? De groep verzamelt in het zaaltje van The Drugstore op de Grote Markt in Hasselt. Na de voorbereidingen vertrekken de deelnemers omstreeks 14.50u naar de Grote Markt.


Wie zit hierachter?

Sharon Grobben, een curvy model en influencer uit de Kempen, is het gezicht achter “The Diversity Project”. 5 jaar geleden organiseerden zij en haar mama in Antwerpen het eerste Curvy & Plussize fashion weekend. Op 24 augustus 2019 organiseerden ze op de Meir in Antwerpen de eerste Diversity Catwalk, een enorm succes. Een 50-tal mensen nam hieraan deel, onder hen ook 6 deelnemers uit Nederland en Frankrijk. Op 25 januari 2020, net voor de coronacrisis, was er een allereerste bodypositivity catwalk in Nederland (Eindhoven). Een 30-tal kandidaten trotseerde de kou en ging uit de kleren.

 

Sharon is actief als plussize model en op Instagram als influencer. Ze heeft meer dan 300.000 volgers op haar persoonlijk account. Via het account @thediversityproject kan je de verschillende projecten volgen en vind je ook aftermovies van de vorige Diversity Catwalks, zoals die in Antwerpen en die in Eindhoven.

 

    
Store
locator
Zoek
een
winkel
Schrijf je in
op onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte