Lingerienet

Volg de nieuwste trends en collecties in lingerie, badmode en nachtmode voor zowel dames, heren als kinderen via Lingerienet.

 
 
> Home > Nieuws > Tips > Vrouwen Ondersteunen Vrouwen: de eerste 10.000 beha's zijn binnen!
prev next

Vrouwen Ondersteunen Vrouwen: de eerste 10.000 beha's zijn binnen!

De actie van Vrouwen ondersteunen Vrouwen in samenwerking met Oxfam loopt sinds begin november en er zijn al 10.000 beha’s binnen gebracht. Op naar meer!

 

Meer dan 70 lingeriespeciaalzaken bundelen in de maand november de krachten om zoveel mogelijk oude, maar nog draagbare beha’s in te zamelen. Het doel van deze actie is om de verzamelde lingerie te verdelen via de winkels van Oxfam en zo vrouwen die moeilijker toegang hebben tot kwaliteitsvolle beha’s, te ondersteunen. Jessy De Groote van Lingerie Zita in Nieuwkerken: “Het overdonderend succes toont aan dat vrouwen het belangrijk vinden andere vrouwen te ondersteunen. De reacties van klanten zijn positief en iedereen wil zijn steentje bijdragen".

 

Lingerie als luxe-item

Nieuwe, kwaliteitsvolle beha’s zijn voor veel vrouwen vandaag jammer genoeg een luxe die niet altijd betaalbaar is. Kwaliteitsvolle beha’s dragen niet enkel bij tot het comfort en de gezondheid, maar leiden ook vaak tot een beter zelfbeeld bij vrouwen. Door de actie, opgezet door 72 zelfstandige lingeriedetaillisten over heel Vlaanderen, kan Oxfam de ingezamelde beha’s aan een zeer lage prijs aanbieden en op die manier alle vrouwen de kans geven om kwaliteitsvolle beha’s te dragen.

 

Het belang van deze actie

Frédéric Van Hauteghem, marketingverantwoordelijke tweedehands van Oxfam, geeft aan dat de vraag naar kwalitatief ondergoed groot is. “Het valt op dat ondergoed dat bij ons wordt binnengebracht als het ware de deur uit vliegt. Veel vrouwen kunnen zich jammer genoeg geen nieuwe kwalitatieve lingerie veroorloven. Aan de andere kant toont onderzoek aan dat vrouwen gemiddeld drie beha’s in hun kast hebben liggen die ze niet meer dragen. Hiermee kunnen wij dus heel wat vrouwen gelukkig maken. Bovendien financiert de opbrengst van de verkochte spullen humanitaire hulp en ontwikkelingssamenwerking wereldwijd en helpt Oxfam-Solidariteit zo druk uitoefenen op het beleid.” 

 

Jessy De Groote van Lingerie Zita in Nieuwkerken voegt hieraan toe: “In plaats van de stukken te laten bestoffen in een hoekje van de kast willen wij er andere, minder gegoede vrouwen een plezier mee doen en de beha’s een tweede leven schenken. Want mooi en goed ondergoed kan zoveel doen voor een vrouw.”

 

De bron van inspiratie

De actie is geïnspireerd op het Oxfam-project ‘The Big Bra Hunt’ dat eerder in Groot-Brittannië liep. Bij de Vlaamse actie zijn het lingeriezaken die de actie op eigen initiatief, ondersteund door sectorfederatie Fedelin, lanceren. In ruil voor het inleveren van oude, bruikbare beha’s krijgen klanten een bon van 10 euro die ze kunnen besteden bij een volgende aankoop. De opbrengst van de verkochte tweedehands beha’s gaat integraal naar Oxfam-projecten wereldwijd.

 

De deelnemende lingeriewinkels vind je via deze link.

De facebookpagina van de actie: @vrouwenondersteunenvrouwen.

 

    
Store
locator
Zoek
een
winkel
Schrijf je in
op onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte